Tájékoztatás pótfűtés igényléséről

Tájékoztatjuk a tisztelt fogyasztókat, hogy a fűtési idény április 15-éig tart, ezt követően a DVG Zrt. a hőközpontokban kizárja a fűtést!

Amennyiben a lakóközösség ezt nem szeretné és továbbra is igényli a fűtést, kérjük, hogy ezt a közös képviselő írásban jelezze legkésőbb 2024. április 12. 12:00-ig.

Felhívjuk a fogyasztók figyelmét, hogy az időjárás előrejelzések április 16-tól jelentős lehűlést jeleznek, kérjük, hogy a pófűtési igényt ennek figyelembevételével hozzák meg a lakóközösségek.

Ezt követően a pótfűtési igényt a lakóközösség közös képviselőjének kell írásban benyújtania a tavho.muszaki@dvgzrt.hu címre a fűtés kért bekapcsolási időpontja előtt minimum 24 órával. Az első pótfűtés igénylés díjmentes – minden további újraigénylés a DVG Zrt.

Távhőszolgáltatás Árképzési Szabályzatában meghatározott díj alapján lehetséges. A pótfűtési időszak május 15-éig tart. Szeretnénk jelezni, hogy a távfűtött épületek fűtésszabályozása a külső hőfok alapján történik.

Tavaszi időszakban napközben már megemelkedik a külső hőmérséklet és csak a hajnali, illetve az éjszakai órákban hűl vissza a levegő. Ilyenkor a hőközponti szabályzó is alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz és emiatt a hűvösebb időszakban melegebbek a radiátorok, viszont a napos időszakokban langyosak, szoba hőmérsékletűek a lakások fűtőtestei. Ez a jelenség a szabályzórendszer helyes működését jelzi és megfelel a vonatkozó előírásoknak.

A DVG Zrt. ezért azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy esetleges panaszbejelentés előtt mérjék meg az adott helyiség hőmérsékletét, és amennyiben az nem éri el a lakóközösség által elfogadott és kért hőmérsékleti értéket, csak akkor keressék a közös képviselőt, aki a szolgáltatónál intézkedhet a fűtési menetrend módosításáról.