Újra csobbanhatunk Dunaújvárosban!

Június közepétől várják a látogatókat.

 

A forró nyarak legkedveltebb helyei a strandok, idén sem kell átlépni a városhatárt, ha csobbanni vágyunk, június közepétől várja a látogatókat az Élményfürdő és a Szabadstrand.

 

A tavalyi energiaár-robbanás következtében számtalan intézmény és létesítmény került bajba, nem voltak kivételek a sportlétesítmények, uszodák, fürdők sem. A legtöbb fenntartó úgy döntött, hogy határozatlan ideig bezár, mivel nem tudta fizetni a megemelkedett rezsiköltségeket. Nyíregyházán, Kiskunfélegyházán, Szerencsen például nem is nyitnak ki a fürdők, máshol pedig tavasz végére, nyár elejére tolták el az újra-nyitást.

 

 

 

A cél a hűsölés

 

Több várossal ellentétben, Dunaújvárosban nem kell fürdőzési lehetőség nélkül töltenünk a nyarat. Június 15-én a Szalki-szigeten megnyílik a Szabadstrand, június 16-tól az Élményfürdő is fogadja majd a látogatókat, ezeket idén is a DVG Zrt. üzemelteti.

 

Nem volt kérdés, hogy idén is szeretnénk megnyitni az Élményfürdőt, inkább a mikéntjét kellett alaposan körbejárnunk. A megemelkedett energiaárak mellett fenntarthatatlan lenne a létesítmény, ha nem racionalizálnánk a működést. A cél az, hogy a nyári hőségben hűsölni tudjanak a vendégek, ezért ezen nem spórolunk. Viszont a Római fürdő, a szauna és a beltéri csúszdamedence idén nyáron nem nyit ki. – mondta el Mezei Zsolt, alpolgármester.

 

 

A lehető legnagyobb kapacitással

 

Tíz másik külső és belső medence azonban a látogatók rendelkezésére áll majd, a fürdő vízfelületének 80%-a továbbra is üzemel.  A nyitásig minden szükséges karbantartásra sor kerül a DVG Zrt. munkatársainak köszünhetően, zajlik a csúszdák javítása, a csempék cseréje és a szakemberek az élményelemek optimalizálásán is dolgoznak. A napozni vágyóknak pedig jó hír, hogy idén már 800 négyzetméter füves terület áll rendelkezésre egy kis D-vitamin gyűjtésre.

 

 

Változatlan áron

 

További jó a hír a dunaújvárosiaknak, hogy bár a jegyárak emelkedtek, a dunaújvárosi lakcímmel rendelkezők a tavalyi, tehát változatlan jegyáron látogathatják az Élményfürdőt. A Szabadstrand pedig – nevéből adódóan – továbbra is ingyenes látogatható. Utóbbin természetesen idén is vízimentő és gyerekeknek elkerített pancsolórész biztosítja a biztonságos fürdőzést.

 

Június közepétől tehát sok szeretettel várja a látogatókat az Aquantis Élményfürdő és a Dunaújvárosi Szabadstrand minden nap 10 és 20 óra között!