Szeptember 16-tól nem üzemel a Szabadstrand

Csütörtöktől nem üzemel a Szabadstrand a Szalki-szigeten!

 

 

2021-ben június 15-től szeptember 15-ig várta a látogatókat az ingyenesen működő Szabadstrand. A tervek szerinti mindennapos nyitvatartást az áradó nagy Duna okozta szennyeződés miatt nem tudtuk tartani, kénytelenek voltunk egy pár napra lezárni a strandot, azonban a víztisztaság helyreállása után újra megnyitottunk.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a 2020. évi vízminták eredménye alapján megkaptuk a *kiváló vízminőség* minősítést. Vizünk idén nem volt zavaros, természetes férőhelyhez képest kifejezetten tiszta! A DVG Zrt. üzemeltetésében működő fürdőhelyen napi 12 órás takarítószolgálat, új vizesblokkok és nyitvatartási időben vízimentő szolgálat várta strandolni vágyókat. A vízimentők életmentő közbelépésére nem volt szükség, a strand szabályzatát a fürdőzők betartották. A Szalki-szigeten található Szabadstrand és kemping egész nyáron rendezvényekkel várta a látogatókat, több zenei fesztivál, városi és magánrendezvény várta az érdeklődőket, valamint az ország minden részéről és külföldről is érkeztek vendégek.

 

A szeptember eleji rossz idő miatt a víz hőmérséklete lehűlt, a fürdőzők száma lecsökkent, valamint az előrejelzések alapján az időjárás sem kedvez már a strandolásnak, így a Szabadstrand a szerdai nappal (szeptember 15.) bezárt.