Távhő

Tájékoztató pótfűtésről

 

A DVG Zrt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a fűtési idény április 15-ig tart, ezt követően, május 15-ig pótfűtés igényelhető.

 

A pótfűtési igényt a lakóközösség közös képviselőjének kell írásban benyújtania a tavho.muszaki@dvgzrt.hu címre a fűtés kért bekapcsolási időpontja előtt minimum 24 órával. A szolgáltató jelen közleményben felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy amennyiben a fűtésszolgáltatást április 15. után folytatólagosan kérik, a leállást megelőzően juttassák el kérelmüket.

 

Az első pótfűtés igénylés díjmentes – minden további újra igénylés a DVG Zrt. Távhőszolgáltatás Árképzési Szabályzatában meghatározott díj alapján lehetséges.

 

Dunaújváros Megye Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 24/2021. (VI.28.) önkormányzati rendeletében leírtak alapján a Távhőszolgáltatónak a fűtést április 15-e után a felhasználók eltérő rendelkezése hiányában városi szinten meg kell kezdenie, vagy tovább kell folytatnia, ha a napi átlaghőmérséklet 10°C alá csökken, vagy két egymást követő napon várhatóan 12 °C alatt marad.

 

Szeretnénk jelezni, hogy a távfűtött épületek fűtésszabályzása a külső hőfok alapján történik. Tavaszi időszakban napközben már megemelkedik a külső hőmérséklet és csak a hajnali, illetve az éjszakai órákban hűl vissza a levegő. Ilyenkor a hőközponti szabályzó is alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz és emiatt a hűvösebb időszakban melegebbek a radiátorok, viszont a napos időszakokban langyosak, szobahőmérsékletűek a lakások fűtőtestei. Ez a jelenség a szabályzórendszer helyes működését jelzi és megfelel a vonatkozó előírásoknak.

 

A DVG Zrt. ezért azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy esetleges panaszbejelentés előtt mérjék meg az adott helyiség hőmérsékletét, és amennyiben az nem éri el a lakóközösség által elfogadott és kért hőmérsékleti értéket, csak akkor keressék a közös képviselőt, aki a szolgáltatónál intézkedhet a fűtési menetrend módosításáról.