Előbb kezdődtek a kaszálási, településrendezési munkálatok

 

A fagyok elmúltával a DVG Zrt. szakemberei újra teljes gőzzel vágtak bele a települést érintő kaszálási munkálatokba. A napos idő beköszöntével egy hosszú heteken és hónapokon keresztül tartó munkafolyamat kezdődik el újra – ezért is kérik a városlakók türelmét.

 

 

Mint azt már bizonyára a dunaújvárosiak már láthatták, a DVG Zrt. munkatársai elkezdték a település több frekventált pontján is a kaszálási munkálatokat. Mészáros László a vagyonkezelő erdészeti és parkfenntartási ágazatvezetője azt mondta, azzal, hogy beköszöntött a tavasz, sőt, szinte már a nyár is a nyakunkon van, újra időszerűvé vált a fűnyírás. Egy hosszú folyamatba kezdtek a szakemberek, hiszen mind Dunaújváros belterületein, mind pedig a környező, a településhez tartozó területeken ugyanúgy el kell végezni a feladatokat.

 

A munkálatok nagysága miatt a szakemberek a városlakók türelmét és együttműködését kérik: előbb-utóbb mindenhová eljutnak majd a dolgozók, akik gépi- és kézierővel egyaránt végzik feladatokat. Emellett továbbra is folyamatosan a köztéri növények öntözése és gondozása, valamint kiserdősítések ápolása is. Mészáros László kiemelte például az egyetem előtt található Molnár László emlékparkot, ahol az ágyásokban található árvácskákat a közeljövőben egynyári virágokra cserélik majd – kiemelt figyelmet érdemel a park szépségének megőrzése.

 

 

Az események apropóján Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester hangsúlyozta, a rendezett és szép város kialakítása csak egy dolog, ezt hétről-hétre fenntartani legalább egy ugyanakkora, ha nem nagyobb feladat – a DVG Zrt. és a városvezetés azonban eltökélt, hogy közös erővel idén sem lesz fennakadás e tekintetben. A munkálatok éppen ezért is kezdődtek a tavalyihoz képest előbb, hogy mindenhová időben eljussanak a szakemberek.