A kulturális és turisztikai élet fontos bázisa lehet a felújított Remix

Örömteli eseményekről számolt be egy sajtótájékoztató részeként Pintér Tamás polgármester, és Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője. Sok városlakó és környékbeli örömére elkészült a felújított Remix épülete a Szalki-szigeten.

 

 

Sok városlakó emlékezetében a Remix rendezvényközpont az igazi nosztalgikus emlékek gyűjtőháza. Ahogy az előző lapszámban is olvasható volt, az épület felújítása megvalósult a Modern Városok Program keretében mintegy 584 millió forintból.

 

Az újjáéledt nosztalgia

 

A felújított épületet a napokban adta át Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely térségünk országgyűlési képviselője. Településünk első embere felidézte, rendkívül sok városlakó járt ide szórakozni a régi Remixbe, így fontos célkitűzés volt, hogy az épület újra megfelelő állapotba kerüljön. Mint azt elmondta, az épület az adottságaiból adódóan egy újabb rendezvényközpontja lehet a településnek, amely nem csak a helyi és térségi szórakozni vágyókat, hanem a turistákat is Dunaújvárosba csalogathatja. A szabadstrand közelsége és a festői környezet már önmagában is megadja erre a lehetőséget.

 

Modern megoldásokkal

 

A beruházás kapcsán Kálló Gergely azt mondta, a DVG Zrt. szakemberei által az épület teljeskörű felújításon esett át. A modern beltér az emeleten saját konyhával (és étteremnek alkalmas helyiséggel), kiülős terasszal várja a látogatókat, míg a földszinten két saját bejáratú büfének is lett helye. A létesítményhez tartozik még továbbá két homosok sportpálya is, egy száz fős nézőtér, valamint teljesen feleszerelt vizesblokk, öltöző, és orvosi szoba is. Az épület emellett természetesen akadálymentesített. Bár az épületen pont az idő vasfoga és az árvizek fogtak ki, a felújítás során rendkívül nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a létesítmény megfelelő védelme megvalósuljon.

 

Igazi élmények helyben

 

Pintér Tamás polgármester kiemelte, a Remix most arra vár, hogy egy pályázati kiírást követően egy üzemeltető felkarolja a helyet, és újra a turisztikai élet bázisává tegye. Hangsúlyozta, csak körbe kell nézni a területen, és látható, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy igazi színvonalas rendezvényközpont lehessen. A sportolási lehetőségek mellett adott a szabadstrand, az étterem üzemeltetési lehetőség, és maga a helyszín: tökéletes Duna-parti kikapcsolódás akár a városlakók számára is. A leendő üzemeltető kapcsán a polgármester azt mondta, reményei szerint egy olyan vállalkozó karolja majd fel a projektet, aki hosszútávon a régi emlékeket figyelembe véve akar megvalósítani egy olyan projektet, ami a Remix „régi fényét” idézi majd meg a vendégek számára.

 

Az épület üzemeltetésére hamarosan a DVG Zrt. ír ki pályázatot – erről hamarosan ők adnak bővebb tájékoztatást.