35 játszótér áll a dunaújvárosi gyerekek rendelkezésére városszerte

2021-ben több mint tíz millió forintot fordított az önkormányzat a városi játszóterekre. Apróbb javításoktól elkezdve egészen egy új játszótér kiépítéséig.

 

 

A városüzemeltetési iroda munkatársai és az önkormányzati képviselők is kiemelt figyelmet fordítanak a játszóterek ellenőrzésére és karbantartására, amelyet a DVG Zrt. végez el. A városban 34 városi és egy alapítványi fenntartású játszótér található, összesen közel 200 játszótéri játékkal. Az eszközök folyamatos ellenőrzését és karbantartását a Városüzemeltetési Osztály és az önkormányzati képviselők is kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen a gyermekek biztonsága a legfontosabb.

 

– Számos apró munka történt a tavalyi évben, különös tekintettel a gyerekek biztonságára figyelve. Elbontottuk a veszélyessé vált mászókát a Hajnal úti játszótéren, pótoltuk vagy javítottuk a sérült és megerősítettük a kilazult elemeket, eltávolítottuk a veszélyes, kiálló darabokat a körzet 5 játszóterén – idézte fel a tavalyi év munkálatait Székely Károly, a Kertváros képviselője.

 

– Tavaly megszépült a Lilla köz, a játszótér sem jelent ez alól kivételt. A játszótér környékét alaposan kitakarítottuk, pótoltuk a csúszdák körüli ütéscsillapító felületeket, pótoltuk a mászóvár hiányzó elemeit és egy általános biztonsági ellenőrzésen is átesett a játszótér – mondta el lapunknak Raduka Zsuzsanna, az 5-ös körzet képviselője, aki hozzátette: az idei évben további fejlesztések elvégzését kérte.

 

 

– A Barátság városrész 4 játszóterén is történtek karbantartási munkák: Nagyon fontos, hogy a játszótereket kiemelten ellenőrizzük, hiszen egy kiálló szög vagy meglazult csavar is balesetveszélyt okozhat, a tavalyi évben számos olyan megrendelésünk volt, ami a balesetek lehetőségét hivatott csökkenteni – nyilatkozta a körzet képviselője, Szántó Péter. Nemcsak a meglévő játszóterekre figyeltek, egy új játszóteret is átadtak a lakosságnak tavaly Pálhalmán. Az új közösségi tér csúszdával, mászófallal várja a kicsiket, emellett új padok kihelyezéséről is gondoskodott Orosz Csaba, a körzet képviselője, valamint a Magyari úti játszótér is új kerítést kapott, így sokkal biztonságosabban játszhatnak a kicsik.

 

– Nem volt olyan játszótér, ahol ne végzett volna el a DVG Zrt. kisebb vagy nagyobb munkákat a tavalyi évben, a homokozókban a homok cseréjéről is gondoskodtunk és idén sem lehet ez másképp, hiszen a gyermekek biztonsága és a rendezett környezetben való kikapcsolódás lehetősége kiemelt helyen áll. – mondta el Mezei Zsolt alpolgármester. Minden képviselő aláhúzta: a munkák elvégzésében a legnagyobb segítséget a szülők adták, hiszen bármennyire is figyelnek az önkormányzat és a képviselők, a szülők azok, akik leghamarabb észlelnek egy-egy hibát és ők azok akik a legjobban tudják, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség. Ezért a képviselők határozottan azt kérik, hogy ilyen esetben jelezzék ezeket nekik és intézkedni fognak, hogy gyors megoldás történhessen.