Működik a Verebély László úti erőmű!

 

A DVG Zrt. elindította a Verebély László úti távhőtermelő erőművet január 7-én. Mint ismert, a városi cég december 28-án vette át az erőművet, ahol áldatlan állapotokat találtak. A DVG Zrt. facebook oldalán fotókat is közölt az ott lévő szemétről és szabálytalanságokról. A cégnek ezeket 10 nap alatt sikerült annyira felszámolnia, hogy megtörténhetett az erőmű elindítása, a munkát pedig tovább folytatják.

 

ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK

 

Szabó György vezérigazgató elmondta, a gázmotorok itt is siralmas állapotban vannak, akárcsak az Építők útján. Egy motor teljesen hiányzik. Az előző üzemeltető gondatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a motorok fagyálló helyett közönséges csapvízzel voltak feltöltve, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem fagytak el teljesen.

 

A Verebély László úti erőmű elindításával a DVG Zrt. immár mindhárom dunaújvárosi távhőtermelő egységben termeli a távhőt.

 

A BÉKÉLTETŐTESTÜLET IS ELKASZÁLTA A DVCSH KFT.-T

 

A DVCSH-nak vissza kell fizetnie a július utáni befizetéseket, mert korábban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a Székesfehérvári Törvényszék és a Győri Ítélőtábla is a DVG Zrt.-nek adott igazat a DVCSH Kft.-vel szemben, szorul tehát a hurok a Pomázi csoport körül.

 

 

 

 

A DVCSH Kft. közleménye szerint januártól már nem bocsát ki távhőszámlát. Azt a tényt már elhallgatja, hogy egy decemberi törvénymódosítás alapján a MEKH azonnali bírságot szabhat ki arra a cégre, amely engedély nélkül végez tevékenységet. Ennek a módosításnak köszönhetően a MEKH akár a nettó árbevétele 10 százalékát kitevő büntetést is kiszabhat a DVCSH Kft.-re.

 

Közben a Fejér Megyei Békéltető Testületnél megszületettek a döntések azoknak a fogyasztóknak az ügyében, akik hozzájuk fordultak segítségért. A békéltetőtestületek a döntés előtt nyilatkoztatják a feleket, hogy a későbbi döntést elfogadják-e magukra nézve kötelezőnek. A DVCSH Kft. itt sem vállalta a felelősséget, így a Békéltetőtestület döntése csak ajánlás. Ez az ajánlás azonban világos és megerősíti a DVG és az önkormányzat álláspontját: a DVCSH Kft. nem állíthatott volna ki számlát 2021. július 1. utáni távhőfogyasztásra. Azoknak pedig akik ezt mégis befizették, azoknak a DVCSH Kft.-nek vissza kell fizetnie ezt a pénzt.

 

Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy a korábbi ígérettel ellentétben erre a cég nem hajlandó.