Jelentős faápolási munkálatok

 

A szabadstrand egy intenzíven használt terület, gondoljunk csak a nyári fesztiválokra, vagy a fürdőzőkre. A part vonalában található faállomány már idős, ám kivágni természetesen nem szeretnénk őket, ezért szakemberek segítségével úgynevezett lombkorona alakító metszést végzünk. A munkafolyamat bár drasztikusnak tűnhet az avatatlan szemek számára, a növény egészségét és életét így több évvel is meghosszabbíthatjuk.

 

 

 

A Szórád Márton úton, valamint a Kossuth Lajos utcában már láthatók a metszés eredményei: ezen a két szakaszon már korábban elvégeztük a szükséges teendőket. Mint azt a városlakók is biztosan láthatták, a növények azóta szépen kirügyeztek, sikeresen hajtottuk végre a feladatot. Ezek a más szóval „ifjító metszések” tényleg sokat jelentenek a fák és egészségük számára.

 

 

Bár alapvetően minden fát szeretnénk megmenteni, sajnos az idő vasfoga illetve a közművek közelsége ezt nem minden esetben teszi lehetővé. Aggodalomra azonban semmi ok, ahogy a település más részein is, úgy a Szalki-szigeten is maradéktalanul pótoltuk a kivágott fákat. Az ilyen részeken pontosan azért választottunk gyorsan növő, tartós fajtákat, hogy a városlakók minél előbb újra élvezhessék a jelenlétüket, illetve az általuk nyújtott árnyékot.