Figyelem! Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak!

Egyértelműen fogalmaz a Székesfehérvári Törvényszék december elején kiadott végzése:

 

„A DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van.”

 

A cégnek július elseje óta nincs engedélye, ahogyan tényleges szolgáltatást sem végzett. Ennek ellenére még a törvényszéki döntés után is kiküldte jogosulatlan számláit a dunaújvárosiaknak. Január elején azonban meglepő számla érkezett. A DVCSH Kft. ismét kiküldött távhőszámlát, azon azonban már csak a vízmelegítés díja szerepel, a távhődíj nem.

 

Sok helyen láthattuk: a fogyasztók elbizonytalanodtak a számla láttán, azt gondolva, hogy az vízszámla, amit ki kell fizetniük.

 

 

KÜLÖN TÉTELEKKEL SZEREPEL

 

Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a DVCSH által kiküldött vízmelegítési számlán feketén-fehéren szerepel, hogy az részben távhőfogyasztást kér számon a fogyasztókon, hiszen az az elfogyasztott melegvíz melegítésének hőköltségét is tartalmazza, mégpedig az elfogyasztott vízmennyiségen felül, külön tételként. Távhőszámlát azonban a DVCSH Kft. nem bocsáthat ki, így nem kell kifizetni a számlának a vízmelegítésről szóló részét sem. Ha jobban elolvassuk a számlát, azon két sor szerepel, nagyon leegyszerűsítve az első sor, aminek a mennyiségét köbméterben adják meg, az az ivóvíz felmelegítésének alapdíja. A második sor, aminek a mennyiségét GJ azaz gigajouleban adják meg, az a csövön befolyó hideg ivóvízre jutó melegítési költség. Egyik sem a DVCSH-t illeti, hanem a DVG Zrt-t, a vizet ugyanis a DVG által üzemeltetett erőművekben termelt, és a DVG rendszerén a társasházi hőközpontba eljuttatott hőenergia melegíti fel.

 

AZ UTOLSÓ FORINTOKAT PRÓBÁLJÁK KISAJTOLNI

 

A DVCSH Kft-nek sem hőenergiája, sem szolgáltatási rendszere, sem engedélye nincsen ahhoz, hogy ezt a pénzt a fogyasztóktól elkérje, hangsúlyozta a szóvivő:

 

„Ez nem más, mint a DVCSH egyik piszkos trükkje. Korábban is jelezték azt a fogyasztók, hogy a DVCSH a víz és a távhőszámlák között trükközik. Most ismét az lehet a céljuk, hogy megtévesszék a fogyasztókat, akik azt hihetik, hogy vízszámlát kaptak. Tucatnyi ilyen kérdést kaptunk az elmúlt napokban.”

 

 

A sajtószóvivő hozzátette, beérni látszik az önkormányzat hónapokkal ezelőtt megfogalmazott kérése: a DVCSH-nak addig éri meg kiküldenie a jogosulatlan számláit, amíg azokat tömegesen befizetik:

 

„Sokszor elmondtuk: ha a lakosság azt szeretné, hogy a DVCSH ne zaklassa többé, akkor ezt azzal tudja segíteni, ha nem fizeti be a DVCSH által kiküldött távhőszámlákat. Ebben az esetben nem lesz érdekük pénzt költeniük a nyomtatásra és terjesztésre. Most még próbálkoznak egy újabb trükkel, ugyanazt a választ kell rá adni: nem szabad fizetni.”