Érvénytelenek a Global Faktor számlái, nem szabad befizetni

 

A Global Faktor Zrt. már ügyvéddel íratja alá felszólító számláit, ezzel nyomást helyezve a jogban járatlan fogyasztókra.

 

Ez a fenyegetőzés elfogadhatatlan.

 

Az ügyvédi aláírásnak semmilyen plusz következménye nincs, a számlák és a követelések ettől függetlenül érvénytelenek. Ahogyan azt korábban is elmondtuk: se a DVCSH Kft.-nek, se a hozzájuk tartozó egyéb cégeknek NINCS jogosultsága távhőszámlát kibocsátani, így az ahhoz kapcsolódó fizetési felszólítást is jogtalanul küldi ki. Ha ellent kíván mondani a DVCSH Kft. által kiküldött fenyegetésnek és jogtalan számlájának, akkor azt az alábbi nyomtatvány kitöltésével tudja megtenni:

 

 

Természetesen hazugság a DVCSH legutóbbi közleménye is, amiben azt állítják, hogy a DVG Zrt. elismeri, hogy a DVCSH Kft. jogosan számlázott. Ezzel szemben a tény az, hogy a DVG Zrt. továbbra is a hatósági és bírósági döntések alapján jár el, amelyek kimondták, hogy a DVCSH Kft. 2021. június 30-a után már csak elszámolószámla kibocsátására jogosult. A dunaújvárosi fogyasztók továbbra is arra várnak, hogy ezt a DVCSH végre megtegye, számolja el a fogyasztóknak a túlfizetéseiket, mert az nekik jár.