Nincs két DVCSH

 

Az eddigi passzív agresszió nyílt fenyegetéssé alakult a DVCSH Kft. közleményeiben. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúton is biztosítja a dunaújvárosi fogyasztókat, hogy a DVCSH Kft. minden fenyegetése ellenére a július 1-jét követő távhőfogyasztásról szóló számláikat NEM kell befizetniük.

 

Felhívjuk a fogyasztók figyelmét arra is, hogy köztük és a DVCSH Kft. között 2021. július 1-től távhő tekintetében nincs hatályban közszolgáltatási szerződés, a MEKH döntésének értelmében ugyanis ettől a naptól a DVG Zrt.-vel állnak szerződéses viszonyban.

 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) állásfoglalása egyértelmű: a DVCSH számlát sem állíthatna ki erről az időszakról, így arra értelemszerűen kamatot sem követelhet. Akkor sem, ha erre agresszíven és fenyegetően hívja fel a fogyasztók figyelmét. Ismerjük őket, ők voltak azok, akik februárban elzárták a városban a fűtést. A DVCSH volt az, aki bemasírozott a dunaújvárosi bölcsődékbe és óvodákba, miközben a gyerekek még bent voltak és lekapcsolta a fűtést, úgy, hogy még csak nem is szólt erről. Nincs két DVCSH.

 

Most ugyanezt a hazug és agresszív mentalitást folytatják, mert nem értik: pont ez az amiért nincs helyük Dunaújvárosban.

 

 

 

A kétségbeesés érthető: a távhőszolgáltatási engedéllyel rendelkező DVG Zrt. ügyfélszolgálatán szép számmal gyűlnek a fogyasztók adatai, eddig csaknem 10 ezer fogyasztó adatait kaptuk meg. Voltak akik GDPR problémáktól tartottak, és féltek megadni adataikat a DVG Zrt.-nek, őket biztosíthatjuk: sosem fogunk úgy visszaélni az adataikkal, mint ahogyan azt a DVCSH Kft. tette néhány fogyasztójával. Bár a DVCSH Kft. most hírt szeretne kreálni abból, hogy mint több ezer más fogyasztótól, így Dunaújváros vezetőitől is jogtanul beszedték a júliusi számlát, de ők is tudják: Pintér Tamás és a Rajta Újváros! frakció tagjai lesznek az elsők, akik a jogtalanul levont számlák miatt pert fognak indítani ellenük.

 

A DVCSH kisebbségi tulajdonosának persze kellene a pénzünk, hiszen jelentős tartozásokat halmozott fel az utóbbi időben. A nemrég előzetes letartóztatásban levő Pomázi Csaba cégei előkelő helyen szerepelnek a NAV köztartozókat szerepeltető listáján. Dunaújváros búcsúzik a Pomázi cégcsoporttól. Sajnáljuk, hogy búcsúzni sem tudnak méltósággal és még mindig a fogyasztókat fenyegetik. Hiába próbálkozik egy börtönviselt oligarcha a balkáni pénzbeszedő módszereivel, nem a dunaújvárosiak fogják kifizetni a NAV-tartozását.