Mi az a Global Faktor Zrt.?

A napokban a DVCSH Kft. több fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Faktor Zrt.-től. Többen azt hitték, hogy ez végrehajtást jelent, hiszen ezzel fenyegetőzött a cég. A fogyasztóknak érdemes tudniuk, hogy a Global Faktor nem más, mint Neszmélyi Lorándnak, a DVCSH ügyvezetőjének érdekeltsége, amiben persze feltűnik a Pomázi család is, hiszen vezető tisztségviselő a Global Faktorban Pomázi Anna is.

 

Aki figyelmesen megnézi a DVCSH-tól kapott számlákat, az azt is láthatja, hogy a távfűtés és a víz díját valójában eddig sem a DVCSH-nak fizette, hanem a Global Faktor Zrt.-nek. Ez az apróbetűs rész minden DVCSH által kiküldött számlán is szerepel.

 

Magyarul a távfűtés és a vízdíj nem ahhoz a céghez folyt be, amelyik szolgáltatott, hanem a kisebbségi tulajdonosok egy magáncégéhez. Természetesen ez is része annak a szövevényes céghálónak, amit a kisebbségi tulajdonos a DVCSH köré épített. Dunaújváros MJV Önkormányzata ezt fogja most felszámolni, és a szolgáltatást az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló DVG Zrt.-re bízni.

 

A DVCSH ügyvezetőjeként, Neszmélyi Loránd által kiadott közlemény természetesen nem említi, hogy a DVCSH távhő és vízdíja az ő magáncégéhez folyik be. A DVCSH kisebbségi tulajdonosi köre más városokban is megvezette a fogyasztókat jogosulatlan számlakibocsátással.

 

Erről bővebben itt olvashatnak: https://bit.ly/3Dk6yBv

 

Mindezekre figyelemmel Dunaújváros MJV Önkormányzata ismét megnyugtatja a tisztelt fogyasztókat, hogy a 2021. június 30-a utáni távhőfogyasztásról kiállított számlákat nem kell kiegyenlíteniük sem a DVCSH-nak, sem a Global Faktornak. Ezt – az ágazatot felügyelő – Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal is megerősítette.

 

A MEKH arra is felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy 2021. július 1-től nem állnak szerződéses jogviszonyban a távhőfogyasztásról a DVCSH Kft.-vel. A DVCSH követelése tehát ebből a szempontból sem jogos. A Global Faktorral pedig szintén semmilyen szerződéses viszonyban nem állnak a dunaújvárosi fogyasztók.

 

Erről bővebben itt olvashat: https://bit.ly/3ktzwWS

 

A Global Faktor felügyeleti szerve a Magyar Nemzeti Bank, a fogyasztók ide fordulhatnak, ha panaszt szeretnének tenni a cég ellen.